24 februari

Tjo!

Dagarna rullar på för den lilla familjen på Ättehögsgatan. De senaste dagarna har förgyllts av bland annat lek & bus med fina vänner, soliga vinterpromenader, bvc-besök och inte minst ett nittioårskalas! Idag har det även tvättats och städas i den lilla lägenheten.

Ja, vad mer kan man säga än att det är skönt att vi äntligen frisknat till och kan ha det kul igen!


Besök hemma hos turturduvorna Johan och Sara


Morgonpromenad med Lisa





Sötaste lill-knubbisen!




Gustav och Inger (David mormor) på Ingers 90års kalas

20 februari

Hej igen!

Nästan två veckor har gått sedan jag senast skrev.. Vi har nämligen varit sjuka fram till nu, har det inte varit det ena så har det varit det andra.. Nu är vi äntligen friska i alla fall!
Trots att det har blivit några veckor inne under täcket så måste jag säga att det har för med sej något gott. När jag var ute igår så möttes jag av den glada överraskningen att fåglarna sjöng och att solens strålar faktiskt värmde. Är det kanske så att våren är på ingång kära vänner!? Om bara några veckor till så kan man säkert vara ute en bra stund utan att behöva frysa näsan av sej. Underbart!!

Annat som har hänt de senaste veckorna är väl det att barnen växt (som vanligt). Framförallt den där lille mannen vid namn Gustav. Han har lämnat det där lite knöliga, men dock så söta nyfödd-utseendet bakom sig och gott och blivit en riktig bäbis. En sån där med härliga veck på låren! Och om han fortsätter att äta så mycket som han gör nu så lovar jag er att han snart är lika stor som bror sin!
Vilhelm däremot har inte blivit så mycket större, men oj vad han är smart! Han förstår precis vad jag menar när jag pratar med honom, han hämtar saker när jag ber honom, gör som jag säger (oftast) och försöker prata. Om han fortsätter att utveklas i den här farten så lovar jag er att han snart är lika smart som mor sin. :)


Grabbarna Bus


Bäbis

En mycket trött Vilhelm somnar sittande efter en dag full av lek..




9 februari

Hej alla!

Jag har varken haft tid eller ork att uppdatera bloggen de senaste dagarna då kräksjukan fortfarande härjar i familjen. Vilhelm är i alla fall på benen igen efter att ha varit riktigt illa medtagen. Blev till och med en sväng till akuten för att få dropp till honom här om dagen. Nu är han i alla fall sitt gamla pigga, glada jag, vilket är Underbart!

Igår kväll så blev dessvärre både jag och Gustav sjuka. Så nu ligger vi här bredvid varandra i sängen och myser. Än så länge så verkar Gustav fortfarande ganska pigg så vi får hoppas att det får fortsätta vara så. Hade inte varit kul att behöva åka till sjukhuset än gång till.

Kram o hej!

liten stackars Vilhelm på sjukhus

Vilhelm hade i alla fall lite ork att leka med de roliga sjukhusslangarna

superhjälten och kräksjukan

Det är torsdag på Ättehögsgatan och jag sitter i soffan bredvid en sovande liten superhjälte vid namn Gustav. Även David har somnat. Hade jag inte fått i mej lite kaffe för en stund sedan så hade jag nog också sovit nu. Efter en kaotisk natt då lille Vilhelm spytt upp allt han ätit de senaste veckorna så blev det inte mycket sömn för någon av oss. Jag fick för mej att han kanske fått hjärnskakning då han igår slängt sej ned från soffan med huvudet före. Därför tog David bilen och åkte in med honom till akuten i natt. Farbror doktorn sa dock att han snarare trodde det var vinterkräksjukan än hjärnskakning. Nu ligger Vilhelm helt utslagen i spjälsängen och där har han legat hela dagen. Varje gång jag har försökt ge honom flaskan för att dricka så kniper han ihop läpparna och skakar på huvudet. Men efter många många försök så har precis fått i honom lite att dricka i alla fall... Vilhelm själv verkar inte tycka att själva sjukdomen är det värsta utan istället det att han inte får pussa och krama sin lillebror. Han totalt bröt ihop idag när jag sa åt honom att han inte fick pussa Gustav. Sötkorv är vad han är!!!

liten, sjuk Vilhelm..
superhjälten

Igår hade vi de söta töserna Lydia och hennes dotter Malva (8 månader) på visit. Lydia och jag konfirmerades ihop för 5 år sedan och nu har vi båda två barn var. Hennes son Elias (2 år) var på dagis igår så då passade hon på att hälsa på. Väldigt mysigt! På kvällen kom även min vän Jonas på besök. Väldigt mysigt det också!! Jag hoppas innerligt att de inte blivit smittade av Vilhelm.

Lydia & Malva

När David kom hem hade han med sej hade han en härlig papperspåse från Max, fylld med sådana där härliga burgare och friterade potatispinnar. Skönt att slippa laga mat en dag som denna! Snart skall jag ta mej iväg till ICA för att införskaffa lite saker till Vilhelm, coca cola, blåbärssoppa och piggelin står på inköpslistan. Ska se om jag kanske kan få i honom något av detta ikväll.

Här kommer ett par bilder till från de senaste dagarna. (man kan ju bara inte motstå när man har världen sötaste ungar!)



paj, vernissage, bibliotek och kalas!

Goddagens!

Mycket har hänt sedan vi senast hördes: Vilhelm har blivit några grader busigare och kommit in i någon typ av trotsålder. Gustav har blivit ganska många gram tyngre och har börjat le så fort han ser något han gillar (till exempel storebror Vilhelm). David har gått från att vara 24 ynka år till att bli en man på 25 år. Själv har jag nog blivit en ännu lite mer erfaren mamma.

Helgen har tillbringats i Krokslätt hemma hos barnens farmor och farfar. Jag och barnen rymde hemifrån i fredags då pappa David skulle ha boysnight i lägenheten. På lördagen bjöds jag och Gustav på en härlig bärpaj med en underbar hemmagjord vaniljsås hemma hos sötnosen Madeleine som bor grannar med Davids föräldrar. Kvällen tillbringade vi på pappa Davids jobb i Buråskyrkan där vi busade med barnens kompis Melker.
På söndagen var jag och Vilhelm på Vilhelms första vernissage där vi skådade Parick Alliers vackra tavlor och på kvällen ägde en överraskningsfest för David rum i Krokslätt, en mycket trevlig tillstälning må jag lova!
På måndagen blev det bus och lek för mej och barnen då vi hade mamma-barn-dejt med Emeli och Malva i sagorummet på Härlanda bibliotek. De små sockerbitarna sprang runt o lekte medan vi mammor satt och myste.
De två fröknarna Emeli och Malva har nu blivit några av mina och pojkarnas absoluta favoriter och nästa gång vi ses skall Vilhelm och Malva få skapa sina egna konstverk med hjälp av fingerfärg.. Så kanske kan Vilhelm snart få ställa ut sina tavlor tillsammas med farbror Patrick.


syskonkärlek


kalaskul
Vilhelm & Malva
Sötnosarna!

Lille Gustav lånade Malvas vagn och passade
på att sova när de lite större barnen lekte

RSS 2.0